marți, 7 mai 2013

Credidam - instrucțiuni de folosire

-->
Experiența StudioLegal în apărarea drepturilor de autor, sub aspectul lor patrimonial (în special pentru interpreți, regizori, producători) dar și numeroasele scandaluri în care este implicat “colectorul” CREDIDAM, acuzat în special de lipsă de transparență în sistemul de colectare și repartiții (a se vedea exemplificativ, lăsând la o parte “concurența politică” dintre CREDIDAM și ARAiex și articolul
http://www.puterea.ro/articol/mafia_drepturilor_de_autor_credidam_invarte_in_secret_zeci_de_milioane_de_e,
ne-au determinat să identificăm cea mai bună și eficientă soluție pentru beneficiarii drepturilor gestionate de aceste organisme.

Ca atare, am ales să acționăm pe mai multe direcții :

  1. Informarea Interpreților cu privire la drepturile lor față de CREDIDAM (sau la alt organism de gestiune colectivă), dar și cu privire la opțiunea pe care o au de a-și gestiona drepturile printr-un astfel de organism de gestiune colectivă.
  2. Acțiuni propriu-zise de recuperare a sumelor datorate de CREDIDAM  prin pregătirea și completarea repertoriilor, verificarea concordanței acestora cu datele CREDIDAM, demersuri de recuperare în caz de neplată (inclusiv pe calea instanței).
  3. Demersuri colective în vederea transparentizării modului de gestiune colectivă, efectuarea și criteriile repartițiilor – Oficiul Român pentru Drepturile de Autor este autoritatea ce trebuie “stimulată” în acest sens.

În continuare și în mai multe episoade viitoare, vom detalia fiecare dintre aceste direcții la aceeași adresa: http://www.eavocat.blogspot.ro/

Așteptăm feedback-ul din partea voastră, întrebările și lămuririle pe care le doriți pe această temă.

Succes!

StudioLegal/07.05.2013

Niciun comentariu: