joi, 4 august 2016

Măsuri de simplificare în educație – stat uman și cetățean responsabil

Cu toții de dorim un stat uman care să aibă grijă de educația cetățenilor săi, aceasta fiind un element deosebit de important pentru creșterea și dezvoltarea durabilă ale unei societăți.

Un nou pas în acest sens este emiterea Ordinului nr. 4664/02.08.2016 de către Ministrul Educației cu privire la aplicarea măsurilor de simplificare la nivelul instituțiilor aflate în instituţiile aflate în coordonare/subordonare față de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice-România, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în instituţiile de învăţământ superior.

Acest ordin are ca scop punerea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (în vigoare de la 30.06.2016).

Conform acestui ordin copiile legalizate vor fi înlocuite cu copii simple ce vor purta mențiunea „conform cu originalul” în sesiunile de admitere sau înscrieri pentru concursuri organizate de Ministerul Educației sau de instituțiile subordonate acestuia. Astfel se vor elimina drumurile la notar și costurile aferente dar se va pune accentul pe buna-credință a cetățenilor care vor semna copiile pentru conformitate cu originalul.

Prezentul articol vine în completarea articolului nostru cu privire la Reducerea birocrației – o lege mult visată în care am analizat măsurile luate de guvernanți pentru simplificarea procedurilor, debirocratizare, reducerea eforturilor cetățenilor de procurare a unor documente, consolidarea procesului de digitalizare la nivelul administrației publice centrale.

 Red. StudioLegal Av. D.I./04.08.2016

Niciun comentariu: